4.9
01234
Powered by Google

Website maken: voor mobiel of voor laptop? Het antwoord is erg simpel: optimaliseer je website voor mobiel. Steeds meer internetgebruikers bezoeken websites via hun mobiele telefoon in plaats van via een laptop of desktopcomputer. Dit is een trend die we al een tijdje zien, maar die in de afgelopen jaren sterk is toegenomen.

 

Meer dan 50% via smartphone

Meer dan de helft van de het internetgebruik liep in 2022 al via smartphones. Voor websites van MKB zien we zelfs dat bijna al het verkeer via mobiel binnenkomt.

Er zijn een aantal redenen waarom internetgebruik via de telefoon sterk toegenomen is:

Ten eerste, de populariteit van smartphones en tablets is de afgelopen jaren enorm gestegen. Steeds meer mensen beschikken over een apparaat waarmee ze gemakkelijk toegang hebben tot internet. Dit maakt het voor hen eenvoudiger om op elk moment van de dag een website te bezoeken, of ze nu thuis zijn, onderweg of op vakantie. Zoek je vaker via de laptop of telefoon iets op?

 

Bron: Statcounter

 

Ten tweede, de technologie van mobiele apparaten is in rap tempo verbeterd. De schermen zijn groter en scherper geworden, en de snelheid van internetverbindingen via mobiele netwerken is toegenomen. Dit maakt het bekijken van websites op een mobiel apparaat steeds aangenamer.

Ten derde, steeds meer websites zijn geoptimaliseerd voor mobiele gebruikers. Dit betekent dat ze een responsive design hebben, waardoor ze zich automatisch aanpassen aan de grootte van het scherm van het apparaat waarop ze worden bekeken. Dit maakt het gemakkelijker voor mobiele gebruikers om de website te gebruiken en navigeren.

 

Mobile-first

Als eigenaar van een website is het belangrijk om rekening te houden met de groeiende trend van mobiel gebruik. Dit betekent dat u uw website moet optimaliseren voor mobiele gebruikers, zodat zij een positieve ervaring hebben als ze uw site bezoeken. Dit kan onder andere door gebruik te maken van een responsive design, of door een aparte mobiele versie van de site te maken. Op deze manier zorgt u ervoor dat uw website toegankelijk is voor een groot publiek, ongeacht of ze nu via een desktopcomputer of mobiel apparaat toegang hebben.

Wil jij ook je concurrenten
jaloers maken?

Laten we beginnen bij een goed verhaal.

Interesse, maar nog niet klaar voor een nieuwe website?

Hierin:

  • Ingrediënten voor een KRACHTIG verhaal
  • Voorbeelden van tone-of-voice
  • Welke teksten te vermijden
  • Template: opbouw van je nieuwe website
  • Website componenten die conversie makkelijk maken
Of heb je nog vragen? Klik hier voor de F.A.Q.
Chat openen
1
Scan the code
Hallo 👋 Hoe kan ik je helpen? Stuur me een berichtje! Ik reageer meestal binnen enkele minuten.