4.9
01234
Powered by Google

Wat is een responsive website?

Responsive websites zijn websites die zijn ontworpen om goed te werken op verschillende apparaten, zoals desktopcomputers, laptops, tablets en smartphones. Dit betekent dat de website zich automatisch aanpast aan het schermformaat van het apparaat waarop het wordt bekeken, zodat de gebruiker gemakkelijk kan navigeren en de website goed kan lezen.

Responsive design is belangrijk voor SEO omdat steeds meer mensen toegang hebben tot het internet via hun smartphone en omdat steeds meer mensen online zoeken naar producten en diensten via hun smartphone. Als een website niet responsive is, kan dit leiden tot een slechte gebruikerservaring op mobiele apparaten en kan dit leiden tot een lagere positie in de zoekresultaten van zoekmachines.

Daarnaast kan responsive design ook helpen om de gebruiksvriendelijkheid van een website te verbeteren. Als een website gemakkelijk te lezen en te navigeren is op alle apparaten, zullen bezoekers waarschijnlijk langer op de site blijven en zullen ze waarschijnlijk terugkomen. Dit kan leiden tot een lagere bounce rate en een hogere conversie.

In samenvatting is responsive design belangrijk voor SEO omdat het kan helpen om een goede gebruikerservaring te bieden op alle apparaten en om de gebruiksvriendelijkheid van de website te verbeteren. Door ervoor te zorgen dat een website responsive is, kan een bedrijf ervoor zorgen dat het goed gevonden wordt door mensen die naar relevante zoekwoorden of termen zoeken, wat kan bijdragen aan het verhogen van de omzet en het bereiken van meer potentiële klanten.

Wil jij ook je concurrenten
jaloers maken?

Laten we beginnen bij een goed verhaal.

Interesse, maar nog niet klaar voor een nieuwe website?

Hierin:

  • Ingrediënten voor een KRACHTIG verhaal
  • Voorbeelden van tone-of-voice
  • Welke teksten te vermijden
  • Template: opbouw van je nieuwe website
  • Website componenten die conversie makkelijk maken
Of heb je nog vragen? Klik hier voor de F.A.Q.
Chat openen
1
Scan the code
Hallo 👋 Hoe kan ik je helpen? Stuur me een berichtje! Ik reageer meestal binnen enkele minuten.