4.9
01234
Powered by Google

Een website laten maken is een investering in jouw business. Je moet iemand anders vertrouwen in een vakgebied waar je zelf niet in thuis bent. Wil je een website laten maken en weten waar je op moet letten? Lees dan verder.

Daarom leggen wij hier uit welke zaken je op moet letten als je een website laat maken. Zie het als de “wat te checken voordat ik een 2e-hands auto koop?”

Waar moet ik op letten tijdens het maken van een site?

Als je een website laat maken, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten zodat je tevreden bent met het eindresultaat. Hier zijn enkele belangrijke punten om rekening mee te houden:

 1. Definiëer je doelen en doelgroep. Voordat je begint met het ontwerp van je website, is het belangrijk om duidelijk te hebben wat je doelen zijn en wie je doelgroep is. Zo kun je gerichter werken en zorgen dat je website aansluit bij de behoeften van je bezoekers.
 2. Maak een duidelijke structuur. Zorg ervoor dat je website een duidelijke structuur heeft, zodat bezoekers makkelijk kunnen navigeren en de informatie kunnen vinden die ze zoeken. Een goede structuur kan bestaan uit een menu met hoofdcategorieën en subcategorieën.
 3. Zorg voor een professioneel ontwerp. Het uiterlijk van je website is erg belangrijk, want dit is wat mensen zullen zien als ze naar je website komen. Zorg daarom voor een professioneel ontwerp dat aansluit bij je merk en doelgroep.
 4. Maakt de website gebruik van responsive design? Steeds meer mensen gebruiken mobiele apparaten om het internet te bekijken. Zorg ervoor dat je website goed werkt op alle soorten apparaten, door gebruik te maken van responsive design.
 5. Zoekmachineoptimalisatie. Zorg ervoor dat je website goed gevonden wordt door zoekmachines, door gebruik te maken van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Dit houdt in dat je je website optimaliseert voor specifieke zoekwoorden en dat je aan bepaalde technische eisen voldoet, zodat je beter gevonden wordt in de zoekresultaten.
 6. Maakt de site gebruik van duidelijke calls-to-actions? Zorg ervoor dat je bezoekers duidelijk weet wat je van hen verwacht. Plaats duidelijke calls-to-action op je website, zoals “Neem contact met ons op” of “Bestel nu”. Zo weten mensen precies wat ze moeten doen als ze op je website zijn.
 7. Is de website goed getest? Voordat je je website lanceert, is het belangrijk om deze goed te testen op verschillende apparaten en browsers. Zo weet je zeker dat alles goed werkt en dat je bezoekers een goede gebruikerservaring hebben.

Door rekening te houden met deze punten, kun je ervoor zorgen dat je tevreden bent

Wil jij ook je concurrenten
jaloers maken?

Laten we beginnen bij een goed verhaal.

Interesse, maar nog niet klaar voor een nieuwe website?

Hierin:

 • Ingrediënten voor een KRACHTIG verhaal
 • Voorbeelden van tone-of-voice
 • Welke teksten te vermijden
 • Template: opbouw van je nieuwe website
 • Website componenten die conversie makkelijk maken
Of heb je nog vragen? Klik hier voor de F.A.Q.
Chat openen
1
Scan the code
Hallo 👋 Hoe kan ik je helpen? Stuur me een berichtje! Ik reageer meestal binnen enkele minuten.