Skip to content
Weten wat je nodig hebt om een website te maken? Download de gratis website canvas.

Als je niet thuis bent in de wereld van websites maken dan kan het erg lastig zijn de kosten van een goede website in te schatten. Sommige ontwikkelaars rekenen in de 100-en, anderen rekenen in de 1000-en. Het slimste is om zelf te beslissen hoeveel je uit wilt geven en (o.a.) daarmee een passende ontwikkelaar selecteert – in plaats van andersom.

Wat kost een professionele website dan? Dat is niet in één zin te antwoorden. Wel is het te antwoorden welke verschillende factoren van invloed kunnen zijn op de prijs van een website:

  • De omvang van de website. Hoe groter en complexer de website, hoe meer tijd en moeite het kost om deze te ontwikkelen en te onderhouden. Dat kan leiden tot een hogere prijs.
  • De functionaliteiten van de website. Als de website bijvoorbeeld een ingewikkelde winkelwagen of een gepersonaliseerd aanbevelingssysteem moet bevatten, kan dit ook leiden tot een hogere prijs.
  • De opmaak van de website. Een professioneel ontworpen en gebouwde website kan duurder zijn dan een eenvoudigere versie.
  • De ervaring en het niveau van de webontwikkelaar. Een webontwikkelaar met meer ervaring en vaardigheden zal mogelijk een hogere prijs vragen voor zijn of haar werk. Uiteraard is het product dan beter.
  • De locatie. De kosten van webontwikkeling kunnen variëren afhankelijk van waar de webontwikkelaar gevestigd is.

Kennismaking in 56 seconden

Prijs van website: hoe wordt het berekend?

Als je één offerte ontvangt weet je eigenlijk nog niet zo veel. Soms is het inzichtelijker dan anders. Vraag in ieder geval bij meerdere developers een prijsopgave op en wees niet bang om door te vragen: het is logisch dat voor jou zaken in de prijsopgave onduidelijk zijn. Vraag door naar zaken als “installatie- of aansluitkosten” en kijk goed naar wat de ene wel aanbiedt en de ander niet.

Bij Studio Slash kun je zelf al met de kosten spelen voordat je contact met ons opneemt. Via de kostencalculator kun je zelf een website “in elkaar klikken”. Zo weet je van te voren waar je aan toe bent!

Rodger van der HeijdenRodger van der Heijden
11:27 25 Dec 22
Prettige samenwerking en vooral de pragmatische aanpak waardeer ik. Er wordt niet alleen uitgevoerd, maar ook meegedacht (en zelfs vooruit gedacht!) waardoor het resultaat zowel aan mijn eigen verwachtingen voldoet, maar ook duidelijk de inbreng van de webexpert heeft! Vergeleken met andere louche web-cowboys beslist een betrouwbare partner en een aanrader
Teun TimmermansTeun Timmermans
21:56 21 Dec 22
Fijn persoon om mee te werken! Zeer goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom design!
David HordijkDavid Hordijk
20:56 21 Dec 22
Bekwaam en vakkundig geholpen! Was snel gedaan en prijs ook zeker over te spreken!
Bas SchleijpenBas Schleijpen
19:58 21 Dec 22
Prettig om mee te werken en een heel mooi resultaat! Ze hebben ons geholpen aan een top website! Aanrader!
Toby SerierToby Serier
19:56 21 Dec 22
Zeer professioneel! Goede prijs-kwaliteit verhouding. Ik raad het aan.
js_loader

Kostencalculator

Met deze rekenmachine bereken je zelf een indicatie voor de kosten van een nieuwe website. Varieer de opties om te zien wat het met de prijs doet.

1. Hoeveel pagina’s heeft de website?

2. Wie schrijft de inhoud van de website?

3. Verkoop je (digitale) producten of services via de website?

4. Welke componenten wil je op de website verwerken?

5. Is de website responsive?

Een responsive website is geschikt voor alle schermformaten (mobiel, tablet en desktop). Onze websites zijn altijd responsive.

6. Is de website SEO?

Als een website SEO (Search Engine Optimized) is, dan kunnen zoekmachines zoals Google er goed mee overweg. Onze websites zijn altijd SEO.

7. Hoeveel e-mailadressen wil je gekoppeld aan de website?

8. Wat is de domeinnaam van de website? Meer info

9. Zal ik contact me je opnemen n.a.v. deze berekening?

Geef een geldig e-mailadres op

De kostenindicatie is verzonden! Succes met oriënteren.

,- eenmalig

,- maandelijks

Chat openen
1
Scan de code
Hallo 👋 Hoe kan ik je helpen? Stuur me een berichtje! Ik reageer meestal binnen enkele minuten.