Skip to content
Weten wat je nodig hebt om een website te maken? Download de gratis website canvas.

Tussen alle technisch-inhoudelijke zaken door deel ik ook graag een persoonlijke kant van mijzelf in deze blog. In deze blog: waarom ik websites maak, speciaal voor Coaches & Consultants.

Geen games

13 jaar geleden ben ik begonnen met het maken van websites voor klanten. Zoals elke 90’s kid kwam ik vroeg in aanraking met een nieuwe wereld: het internet. Mijn ouders hadden slechts één regel als ik op de computer zat: ik mocht geen computerspellen spelen.

Oef. Dat was lastig toen. Mijn vriendjes mochten dat wel en ik niet! Om toch mee te kunnen doen vond ik manieren om de beveiligingen heen. Maar daar stopte het niet: ik kwam er achter dat het leuker was om zelf de games te maken dan ze te spelen – en zo rolde ik in het programmeren.

Mijn eerste website

Omdat games mij nooit trokken werd ik vrij snel gegrepen door de wereld van websites. Ik was te jong om te beseffen dat de dot-com bubbel gaande was – maar ik deed er vrolijk in mee.

Op mijn 14e besloot ik de kringloopwinkel uit het dorp te benaderen: ze hadden geen mooie site. Ik had de site voor ze vernieuwd en tot mijn grote verbazing vroeg de eigenaar of ik tijd had om een envelop op te halen. Daar bleek €50 in te zitten! Toen klikte er iets: “Ik kan geld gaan vragen voor mijn hobby“.

En toen: Bedrijven en start-ups

Die passie voor software bleef groeien. Tijdens mijn studie (Psychologie & Technologie aan de Technische Universiteit in Eindhoven) zette ik een bedrijf: Dutch Coding Company: een web- en appstudio voor grote maatwerk projecten. Het bedrijf groeide snel. Zo snel dat ik uiteindelijk te ver van de klant & het product werd verwijderd.

Daarom startte ik een start-up, DigiReady (voorheen CodeSkillz): lesmethode 21e eeuwse vaardigheden voor middelbare scholen. Zo kon ik weer met het product bezig zijn. Helaas raakte het bedrijf door Covid in financieel zwaar weer en hebben we het niet gered. Gelukkig is de start-up wel overgenomen: de missie leeft door!

Studio Slash: voor Coaches & Consultants

Na DigiReady wist ik weer wat ik wilde: gewoon lekker met de klant samenwerken en mooie websites bouwen. Studio Slash ontstond en met veel plezier werkte ik aan de eerste klanten.

De propositie die ik had opgezet (een goede website binnen 4-5 weken met weinig tijdsinvestering vanuit de klant) bleek erg goed aan te sluiten bij Coaches & Consultants. Van de eerste klanten viel 90% binnen deze doelgroep. De afgelopen 10 jaar heb ik ook veel zelfstandige coaches mogen helpen met een website (o.a. homeopathen, duurzaamheidsconsultants, organisatieadviseurs, business coaches).

De combinatie van een propositie die goed aansluit en de ervaring die ik binnen deze stijl van websites heb maakte het een logische keuze om aan de slag te gaan voor jullie!

Wat ik zelf erg leuk vind: deze inzichten zijn op mijn pad gekomen door te sparren met mijn marketing coach Alvinho.

Chat openen
1
Scan de code
Hallo 👋 Hoe kan ik je helpen? Stuur me een berichtje! Ik reageer meestal binnen enkele minuten.